2020-10-09 14:35:56• hírek • Szatmár.ro

Az iskolák környékén és a város forgalmas pontjain dolgoznak a rendfenntartó erők

Folyamatos problémát jelent a lógás és az iskolaelhagyás a diákok bizonyos százalékának körében, ez ellen is rendszeres harcot folytatnak a rendfenntartó erők.


A Szatmár Megyei Rendőrkapitányság közleményéből kiderül, hogy legutóbb október 8-án, azaz csütörtökön látogatták meg a szatmárnémeti tanintézmények egy részét, az igazolatlanul hiányzó diákok után kutatva. Az iskolákba látogatva ugyanakkor a COVID-19 koronavírussal kapcsolatos szabályok betartását is ellenőrizték.

A közleményből továbbá az is kidül, hogy a rendőrség több mint 300 embere, karöltve a csendőrség és a határrendészet munkatársaival a város forgalmas helyeit is látogatták csütörtökön: bevásárlóközpontokban, piacokon, vendéglátóegységek teraszain, valamint tömegszállítást végző autóbuszjáratokon is felbukkantak, egyfelől a közrendet, másfelől a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések és szabályok betartását figyelve. Az akciók során meglátogattak 70 kereskedelmi egységet és 53 buszjáratot, összesen 1200 személyt igazoltattak is.

Bírságot 140 esetben róttak ki, összesen 15 250 lej értékben.

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai csütörtökön számos helyszínen igyekeztek biztosítani a forgalom biztonságos folyamatát is megyénkben. A közúti ellenőrző tevékenységek idején összesen 160 esetben észleltek szabálytalan viselkedést a forgalomban résztvevő személyek részéről, melyeket figyelmeztetéssel, vagy pénzbírsággal büntettek, összesen 47800 lej értékben.

Mindemellett összesen 8 vezetői engedélytől is megfosztották a szabálytalan járművezetőket.

A rendőrség közleménye felhívja a lakosság figyelmét az utakon való körültekintő közlekedésre, függetlenül attól, hogy gépjárművezetőként, kerékpárosként, vagy gyalogosként vesznek részt a abban. Ugyanakkor az egyre növekvő napi esetszám miatt mindenkit a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott rendelkezések és szabályok betartására kérnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: